zondag 2 november 2008

HuangShan (1)




HuangShan (of de "gele berg") bevindt zich in de provincie Anhui en behoort tot de top 10 van Chinese toeristische trekpleisters. Het is eveneens een UNESCO World Heritage site. Na een goede nachtrust en een lekker en stevig ontbijt (bananenpannenkoeken) begonnen we rond 8u30 aan de klim. Langs de westelijke trappen startten we goedgemutst de 15 km lange tocht de berg op. Zoals gewoonlijk nam ik (Kevin) deze wandeling heel arrogant op (in onze documentatie stond immers drie uur om de top te bereiken - nu dat was een makkie voor deze jongen). Ook zoals gewoonlijk... HUBRIS! Nog geen half uur later hijgend en puffend, trapje per trapje, een pauze na elke 20 trappen... Drinken, ..., drinken,... Gelukkig was het maar 10 graden en lichte regen. Ik kan het me niet voorstellen om dit in de zomer te doen. Weer een half uur later, ..., een lichte kramp,... Ik vervloekte mijn eigen onderschatting. Maar dan kwam het eerste uitzicht: PRACHTIG. Al snel vergaten we beiden de eerste pijnen. En zo gingen we geleidelijk aan de berg op. Tegen 12u30 bereikten we overgelukkig de top. Een goeie 4u dus. Tot zover met de neus op de feiten gedrukt worden ivm de conditie. Boven konden we nog relatief gemakkelijk van de ene top en uitzicht naar de andere, maar na 5u regen begonnen we toch wat nat en koud te krijgen en vatten we de afdaling aan via de oostelijke route. Dat ging betrekkelijk sneller, maar ook hier een opmerking: 7.5km langs trappen naar beneden is dodelijk voor de knieën. Uitgeput, maar met de voldoening van een goede 22.5 km in de benen op en af de berg, namen we de bus terug naar het hotel. Deze nachtrust hadden we wel verdiend.

3 opmerkingen:

Sven L. zei

In-druk-wek-kend! Alleen jammer van de coiffures ... Met een ontblote buik de top bereiken had anders ook mooi gestaan, Kevin. Misschien een tip voor een volgende trip?

Anoniem zei

Amai, jullie zagen er moe uit. Maar het was duidelijk de moeite waard. Prachtige foto's!!
het busverhaal doet me een beetje denken aan Zuid-Amerikaanse avonturen... Idem voor dat restaurant - hihi was grappig!! Alle, voor mij om te lezen dan toch. Waarschijnlijk iets minder voor Kevin, diegeen vis kreeg...

Anoniem zei

Geweldig hé - remember de wijze woorden van Di laoshi: een berg beklimmen in China is als naar de zee gaan hier... Trouwens veel leuker op een warme dag (lekker renao en boven lekker fris ;-) )